divendres, 16 de setembre del 2016

SATIE I MARTIN, UNA EXPERIÈNCIA SINESTÈSICA, ESTER BORRÀS I MONTSE FANDO

Dibuixos, textos i projeccions
Una experiència sinestèsica és un projecte d’Esther Borràs (pianista) i Montse Fando (il·lustradora).

Del 29 de setembre al 14 d’octubre de 2016


Inauguració: dijous, 29 de setembre, a les 19 h
Centre Cívic Pere Pruna
Ganduxer, 130 · 08022 Barcelona
Tel. 93 418 65 37

Sports et Divertissements és un àlbum musical que consta de música i textos d’Erik Satie i de dibuixos de Charles Martin. L’obra no es va editar fins el 1923 per Lucien Vogel. Les vint-i-una partitures que conformen l’àlbum es van reproduir en facsímil, curosament cal·ligrafiades en negre sobre pentagrames vermells i adornades amb textos poètic-humorístics que s’alternen amb els dibuixos de Charles Martin, colorejats per Jules Saudé.

El projecte que presentem va una mica més enllà de la proposta de Satie de barrejar música, text i dibuix: ofereix una reinterpretació dels Sports et Divertissementsmitjançant l’ús de tecnologies multimèdia. Amb el vídeo s’introdueix narrativitat i dinamicitat en el conjunt de les vint-i-una peces musicals, textos i dibuixos que acompanyen a cadascuna d’elles, buscant no només la vinculació entre les disciplines, pretesa per Satie, sinó també afegint-ne una de nova, pròpia del nostre temps.

El resultat final té una doble estructura. D’una banda, la sincrònica, l’animació de cadascuna de les parts de que consta l’àlbum ens permet apropar-nos a elles separadament. De l’altra, la diacrònica, ens permet apreciar l’audàcia de l’intent de Satie. Totes dues volen proporcionar una altra visió tant de la seva obra com de la relació entre les arts.

Centre Cívic Pere Pruna
Ganduxer, 130 · 08022 Barcelona
Tel. 93 418 65 37

ccivics.bcn.cat/perepruna
ccperepruna@ccperepruna.cat
Pàgina de Facebook: Centre Cívic Pere Pruna
Twitter: @cc_PerePruna
Horari: De dilluns a divendres de 10 a 13 i de 16 a 21 h