dijous, 27 de maig del 2010

YMBERN0N AL PRIMER FESTIVAL POLIPOÉTICO EUROPEO, POETRY 2010, SANTANDER, 28 y 20 MAYO


David Ymbernon portarà la seva POESIA CULINÀRIA a POETRY, per promocionar la ciutat de Santander a capital cultural europea. Hem seguit i compartit les seves diverses creacions sovint, pictòriques, poètiques, escultòriques, teatrals. Encara pot veure, qui vulgui, “Latung La La i la llum emergent”, fins al 8 de Juny, amb cita prèvia al Pis Fundació Ymbernon Augé del carrer Balmes. Una poesia a la vista del sorprenent diàleg de l’artista amb la seva obra i la vida quotidiana i familiar. Sí, vam viure al poeta del color taronja en una estona tan emocionant que encara llança els estels de l’emoció avui, tants dies després, fins al punt que només podem alçar una copa de vi per celebrar-ho i bridar: per totes les taronges de ponent que corren cap als galls de l’aurora!

La Poesia Culinaria ens va sorprendre també gratament la nit de les perbouperformaces de la Bouesia 2008, i que podeu veure un reportatge fotogràfic d’Albert Arques en aquest mateix bloc. Tot el procés de cuinar un plat minimalista amb els elementals ingredients que no eren el que semblaven: una sorpresa màgica, no sense un contracor crític a la superabundància de la societat de consum. També aquella nit de Juliol ens va portar una alba taronja. I quina collita!
També el podrem veure, a David Ymbernon al Grec de Barcelona: El fil de Latung La La, del 8 al 11 de Juliol a la Sala Ovidi Montllor. No ens el perdrem.
Més avall podeu veure altres poetes catalans a POETRY: Albert Pla, Josep Pedrals, Joana Bravo (vegeu JA, un seu poema visual aquí mateix a l’entrada del dimarts 25 de maig), Xavier Terós... (JC)

Poetry 2010, Primer Festival Polipoético Europeo, Santander

POETRY 2010 es un escaparate de prácticas poéticas que va desde la poesía visual de la mano del austríaco Jörg Piringer, a la poesía visual culinaria de David Ymbernon, pasando por la poesía en movimiento de la poeta germano-surafricana Tracy Splinter o la musicalidad poética del italiano Lello Voce. 


Contará con la presencia de uno de los representantes más cáusticos de la poesía sonora española, Xavier Theros, miembro de Accidents Polipoétics, así como con Albert Pla, procedente de los mundos del rock.


Ajo Micropoetisa, cantante, agitadora y personaje de referencia de la contracultura madrileña define este festival como "la mejor manera de sacar la poesía fuera del libro para que se mezcle con las otras disciplinas artísticas". 


En esta primera edición de POETRY y para acercar la poesía al gran público, se celebrará el
I Festival de Micropoesía para Telefonillos —en el que una serie de poetas se acercarán a los portales de algunas de las calles de Santander para recitar poemas en los porteros automáticos— y se lanzarán aviones poéticos por sorpresa en algunas plazas.


En POETRY también hay lugar para el cine. Así, aprovechando el centenario del nacimiento del poeta Paul Bowles, se proyectará la película documental dirigida por Javier Martín-Domínguez 'Mapas de agua y arena' que repasa la vida de Jane y Paul Bowles. Se exhibirá también 'Peppermita', el primer largometraje de la artista Pipilotti Rist.
 Y como antesala del festival, habrá una representación de micropoesía a cargo de Ajo Micropoetisa y Don Simón-Telefunken en el Café de las Artes de Santander
Foto: Poesia visual culinària, de David Ymbernon