dimarts, 15 de novembre del 2016

MENJAR-SE LA POESIA -TARDOR LITERÀRIA, TARRAGONA MERCAT CENTRAL

f: Boesia

Tarragona, tardor literària. En el Mercat Municipal, a la plaça Corsini al mig dia en punt, el bouetes pugen a les andes la imatge de l’infrapoeta al bell mig de mercaders, mercaderies, consumidors, sorolls, moviments. Al molí i al mercat fes-hi anar el més avispat. Escampa la processó el megàfon i el clarinet del boucèfal, Hamelín de fornida veu, clarinets i clarianes. Venedors i compradors bescanvien oferta i demanda. Caos de transaccions sota la seducció dels quatre gustos cardinals, carxofes, llimes, cireres i enciam, tomates, sardines, oli i sal, el desig i allò que cal. Hem superat tots els límits. S’imposa un retorn al desordre. Des del centre axial en el brogit descomunal el cos en pastís es fa bocins, mentre una lletania condensa la forma i la idea a través de la pura visualitat; entre el tumult es projecta una seqüència i una banda sonora, poemes onomatopeics i monòlegs, més pressentit que oït; Aquest poema no vol dir res. Tanmateix ja ha dit massa; visions i escoltes simultànies i omnidireccionals en la degustació.


Tot és poesia.

L’univers era el resultat d’un succés gratuït.

Que s’avergonyeixi qui pensi res.

Els conceptes ens enganyen pel que fa a la concepció mateixa de l’engany.

f: Marius Domingo
Hom ha d’ensumar les coses
per les orelles... fer-ho tot sense mètode,
ni procediments, ni cap recurs,
ni tècniques, ni fórmules, ni allò de més enllà.

El Teler de llum en el mercat és Tardor Literària, el teló. La fulla en blanc. El boueta i la fulla blanca que per acció és multiplica en fulles més petites, van tombant i giren vibrant fins a la caiguda definitiva. Caiguda en blanc.

escanyar la lírica i àdhuc la prosa
amb l’ajut del ritme lliure contra la mètrica,
 al marge de la lògica de la cadena
de subjecte, verb i predicat,
i bo i fent cops de cap adversos
a les codificacions.

f: Marius Domingo
Incorporat el pastís al cos, buidada la peanya, se’n van el bouetes per on han vingut. Estelada absència. Poesia reduïda al mínim: es tracta d'escriure el no-res, l'abecedari uneix la poesia, l'art i la música, i, per extensió, el cinema, l'arquitectura i tots els àmbits artístics i socials

Tarragona. Tardor Literària. En el Mercat Municipal, a la plaça Corsini al mig dia en punt, el bouetes baixen les andes pel bell mig de mercaders, mercaderies, consumidors, sorolls, moviments. Una fulla va passant pel Teler de Llum. Ha passat un àngel. Han passat els quatre gustos cardinals. Tardor literària. No hi ha debat. 

més fotos i vídeos: