PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
SEFA FERRÉ L’EXPRESSIÓ PERMANENT
DE
EUGENI PEREA SIMÓN
La panoràmica més completa sobre una de les grans artistes contemporànies del nostre país
DIVENDRES 9 III 12: 19 h
SALÓ NOBLE DEL PALAU BOFARULL DE LA DIPUTACIÓ,
C/ LLOVERA, 15
REUS
En la pintura de Sefa Ferré no hi ha arbres, no hi ha éssers vivents. Les viles, els carrers, els racons, sempre estan deserts, si més no en aparença. Els seus paisatges tenen aquell punt crepuscular del trencament de la llum, que tant es pot expandir en la claror del matí com deixatar-se en la foscor del vespre. Però, a la vegada, tot irradia una vida interior iridescent. Sefa Ferré ha fet un exercici d’un lirisme cromàtic i geomètric. És la geometria de les formes i dels colors que, a través d’un realisme transfigurat, ens fa veure i sentir de debò un impuls vital, real.
SEFA FERRÉ (Reus, 1938), filla del pintor Josep Ferré Revascall, va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i a l’École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de París. La seva obra es troba en fons d’art i en col•leccions particulars d’arreu del món.
EUGENI PEREA SIMÓN (Riudoms, 1954) és doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona i professor a la UNED. Ha publicat diversos llibres i darrerament s’ha dedicat a l’estudi del paisatge a través de la literatura i l'art.
Col•lecció: Tamarit, 28
Pàgs.: 144
Format: 23 x 30 cm
Impressió: més de 100 il•lustracions en color
Enquadernació: tapa dura amb sobrecoberta
PVP: 47,95
ISBN: 9 788483 306772
http://www.vienaeditorial.com/fitxers/SEFA%20FERRE.pdf
EUGENI PEREA ha estat premiat recentment amb el PREMI INTERNACIONAL DE LITERATURA ANTONIO MACHADO pel poemari RELLOTGES D'ARENA:
L'obra 'Rellotges d'arena', d'Eugeni Perea, ha guanyat el Premi Internacional de Literatura Antonio Machado. El Premi, que atorga la Fundació Antonio Machado de Cotlliure (Rosselló), ha arribat enguany a la seva 18a edició i va ser creat per tal de fomentar els estudis literaris i biogràfics sobre aquest autor i el reconeixement i la distinció d'obra de literatura inèdita de qualsevol gènere i d'esperit conforme al pensament de Machado. L'obra guanyadora d'enguany és un poemari que reflecteix el pas del temps, amb tota la gamma de sabors i experiències que això comporta, vist i viscut per un jove en l'estat de transició cap a la maduresa i en coincidència amb un altre temps, polític, de la transició de la dictadura a la democràcia d'un país. De les divuit convocatòries celebrades fins ara, els premiats han estat majoritàriament treballs escrits en llengua castellana, onze, concretament, seguit dels francesos, quatre i dels catalans, que l'han guanyat en dues ocasions: Toni Ibàñez, el 2008 i Xavier Serrahima, el 2011. L'any 1985 el premi va ser declarat desert.
El jurat del premi està compost, majoritàriament, per hispanistes, filòlegs i escriptors francesos presidits per Marie-Claire Zimmermann, que va ostentar la primera càtedra de Llengua i Literatura Catalanes de la Universitat de París-Sorbona i directora del Centre d'Estudis Catalans de la Sorbona.
El premi comporta l'edició del llibre, a França, en les tres llengües oficials que permeten les bases de la convocatòria -francès, castellà i català-.
L'acte de lliurament del premi se celebra en el marc d'una jornada d'homenatge al poeta Antonio Machado, nascut a Sevilla el juliol de 1875 i mort i enterrat a Cotlliure el 22 de febrer de 1939. Hi assisteixen autoritats i representants d'entitats culturals de les Comunitats Autònomes vinculades amb el poeta, sobretot de Sevilla, Madrid i Sòria, però també de Catalunya i França.
L'autor de 'Rellotges d'arena', Eugeni Perea (Riudoms, 1953), és doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona; professor d'Història Moderna i Contemporània a la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) i cap de l'Arxiu General de la Diputació de Tarragona. Perea ha obtingut el II Premi Nacional de Poesia juvenil, 1973, el Premi d'investigació onomàstica Josep Iglésies, 1978; el Premi Pedrol Rius d'investigació històrica, 1992; el Premi Fundació Josep Sanabre d'investigació històrica, 1998 i el Premi Rovira Virgili de memòries i dietaris, 2007.
http://www.diaridetarragona.com/reus/065113/rellotges/darena/deugeni/perea/guanya/premi/internacional/literatura/antonio/machado
Foto: JA, Bouesia 7, 2011: El poeta Eugeni Perea parlant amb el poeta Francesc Gelonch, Mas Candelera, Riudoms.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada