diumenge, 28 de novembre del 2010

bouesia 10: L'ENCONTRE DE LES BARCASSES A TIRANT LO RALL


En l'excel·lent i imprescindible bloc TIRANT LO RALL  http://tirantlorall.wordpress.com/tag/bouesia-2010/ podem trobar dos vídeos excel·lents sobre la bouesia navegada d'aquest any, que va acomiadar les barcasses i va rebre el nou passador, un pont que creua l'Ebre i uneix Deltebre amb Sant Jaume d'Enveja i viceversa. Carles Santos improvisava la fluència fluvial del piano sobre la barcassa del Baló, mentre  Llorenç Barber repicava amb les campanes sobre la barcassa de Garriga. La bouesia continua teixint l'emoció sobre la xarxa del paisatge deltaic.

 


Tirant Lo Rall és un Centre d’Estudis creat el juny de 2008 que expressa com a finalitat principal i genèrica la recerca sobre el patrimoni cultural popular del Delta de l’Ebre.
Copiem també la presentació dels dos vídeos:

Coses bones que ens porta el Passador abans de començar a
passar




Posted on 4 - agost - 2010 by tirantlorall
El Passador és el nom del nou pont que unirà Deltebre i Sant Jaume. El de Benifallet es diu el Llaguter.

Fa poc el Passador ens va mobilitzar per veure un espectacle de destresa tècnica amb la col•locació de la peça central de l’estructura del pont. Molta expectació i molt de rebombori en un moment històric per a la gent del delta.

Este passat dissabte vam tindre un espectacle més gran encara. La idea de Miquel Àngel Marín barrejava l’art, la música, la perícia dels passadors, el paisatge i les emocions de tots els espectadors.


Un espectacle sonor amb una bellesa plàstica sorprenents.

FOTO: JA
1: Carles Santos
2, 3, 4: Cap a l'encontre de les barcasses, lo Passador, el Montsià, lo Riu
5: Encontre i el Campanari Portatiu de Llorenç Barber