diumenge, 4 de maig del 2008

GEMMA NOGUEROLES i ESTER XARGAY A FEM ART 08


Any Desè Aniversari


MX Espai 1010

i dins la MOSTRA

Fem Art 08

Nora Ancarola i Marga Ximenez es complauen a convidar-vos el proper

DIJOUS 8 DE MAIG a les 18h

a la inauguració de l'exposició


REACCIÓ / SIMBIOSI

de GEMMA NOGUEROLES i ESTER XARGAY

exposició des del 8 fins al 31 de maig 2008


Fa anys que Gemma Nogueroles fotografia el parasitisme ciutadà sobre la natura. D'aquesta manera, amb el títol de "Reacció", ha anat aplegant un gran nombre de fotografies sorprenents, que ens revelen una natura en procés d'absorció d'elements que els ciutadans han incorporat a fi de conrear una funcionalitat urbana.

Nogueroles ens mostra tant el poder d'adaptació d'un arbre al medi ambient de la ciutat, com que la supervivència d'aquests vegetals urbans rau a generar una mena de simbiosi amb l'element extern infligit, que és adoptat i integrat al seu propi cos.

Els efectes estètics d'aquesta simbiosi són colpidors. Hom pot observar com aquesta interacció biològica, entre dos o més organismes d'espècies distintes, produeix una mena de cossos mixtos, deformes, la forma original dels quals es veu alterada pels elements que ha integrat, i que, amb el temps, hi queden encastats.

Per a l'exposició, he aplicat un tractament videogràfic a aquestes fotografies, tot integrant-hi uns poemes. Així, el text parla, i confereix una mena de pròtesi als arbres i plantes que s'hi veuen, tot al·ludint a l'efecte simbiòtic descrit més amunt. ESTER XARGAY


i a la nostra cuina de l'àngel

Monica Loster / Kerstin Vegelahn

exposició des del 8 fins al 31 de maig 2008



i dins del marc de la Setmana de Poesia de Barcelona presentem els videos de

Gabriela Francone / Gustavo Galuppoels dies 15 i 16 de maig

Gustavo GaluppoSorry / 2007 - 4'


Un buto contemporaneo sobre fondo de apocalipsis, y unas pocas palabras definitivas poco antes del final..."hola...todo esta en llamas...lo siento..."


Clip video del grupo Vera Baxter. Banda de sonido del film "Semen", de Ernesto Baca.

Gabriela Francone

Sin Título. 2005, 4'


En mis videos y animaciones busco desviar las condiciones perceptuales cotidianas.En este caso trabajo a partir de una maqueta (encontrada por casualidad) habitada por pequeños autómatas. Recorro, en este microcosmos fantasmático, las fronteras desdibujadas de la realidad, la ficción y el sueño. De lo bello y lo macabro, la intimidad y la extrañeza, la máscara y la simulación. Algo anda mal en este pequeño universo navideño. Lo saben y lo ignoran, ¿o pretenden ignorarlo?, quienes bailan y esperan. ¿Qué esperan? ¿Qué ocultan estos paisajes y seres animados por fuerzas extrañas?Acechados por preguntas sin respuesta se ligan, a mi entender, a una tradición que anuda el romanticismo, el simbolismo y las piazze metafìsicas de Giorgio De Chirico.

En los pliegues de aquello que la cámara registra en tiempo real asoman ficciones encabalgadas. Intento mostrar una suerte de dimensión abismal en lo conocido-cotidiano. Relatos sesgados, latentes, que procuran dar cuenta del inasible espesor tembloroso del mundo
.

obert de dimarts a divendres . de 17 a 20.30h . matins i dissabtes, visites concertades


MX Espai 1010 .

c/Llibreteria 7, principal . 08002 Barcelona

- tel. 93.310.65.77 - 669.517.227

http://www.mxespai.com/

- mxespai@mxespai.com

Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació

i dins la

MOSTRA Fem Art 08

Nora Ancarola i Marga Ximenez es complauen a convidar-vos el proper

DIJOUS 8 DE MAIG a les 18h a la inauguració de l'exposició


F: Ester Xargay, Bouesia 06, de Cayo López