dimarts, 24 de març del 2009

HANAMI, LES TERRES DE L'EBRE, PAÜLS, VALL DE LES VINYES, 29 III 09, A LES 16 h

Us informo d'una nova iniciativa blocaire sorgida de l'Ebresfera (http://www.ebresfera.cat/), de la qual podreu trobar més informació al blog Shinkansen a la Petja (http://jordiarrufat.blogspot.com/2009/03/hanami-les-terres-de-lebre.html).
Es tracta de celebrar l'Hanami, la festa japonesa de del cirerer en flor, el proper dia 29 de març (data de màxima floració d'aquest arbre) d'una doble manera:

Primer, mitjançant una trobada a Paüls (Baix Ebre) ons els participants preparan un petit poema, poema musicat, cançó o fragment de narrativa literària que hauran d'exposar davant la resta dels assistents sobre un dels següents temes: floració dels cirerers, arribada de la primavera, bellesa natural de les Terres de l'Ebre, cicle de la vida, cultura japonesa (anterior a la segona guerra mundial, excloure Nintendos, Sonys i similars), relacions entre Catalunya i/o les Terres de l'Ebre amb el Japó.

Segona, per qui no pugui assistir, mitjançant un post que es pengi aquell mateix dia al.lusiu als mateixos temes.

Animeu-vos a participar, i feu córrer la idea.



Jesús M. Tibau



LA PRIMERA JORNADA DE HANAMI DE LES TERRES DE L'EBRE

On?

A la vall d'en Baiges, al terme municipal de Paüls, a l'hort que surt a la foto de baix. S'hi arriba desviant-se per un caminet que surt a la dreta just abans d'arribar a Paüls senyalitzat com a "Vall de vinyes". Està a 10 minuts en cotxe a partir de la bifurcació. L'hort es troba just al costat de dues roques enormes que es van desprendre de la muntanya del costat, no té pèrdua.
A la fotografia no es veu però hi ha una font just al costat de l'hort. Penseu que aquesta fotografia no serà la mateixa d'aquí una setmana quan els cirerers hauran florit.


Quan?

El diumenge 29 de març a les 16h.

Per què aquest dia i a aquesta hora?

Perquè els cirerers estaran ja florits aquest dia i a la tarda és quan normalment bufa una mica de ventet que potser ens gratificarà amb el vol de pètals de flor de cirerer. La floració dels cirerers no durarà molt més d'una setmana a partir del diumenge 29.

Quina duració tindrà?

Una hora i mitja ja que a les 17,30 el sol s'amaga degut a que estarem al bell mig del Parc Natural dels Ports.

En què consistirà?

Es demana als participants que preparin un petit poema, poema musicat, cançó o fragment de narrativa literària sobre un dels següents temes que hauran d'exposar davant la resta dels assistents. Pot ser propi o d'un altre autor que òbviament s'haurà de mencionar

- Floració dels cirerers
- Arribada de la primavera
- Bellesa natural de les Terres de l'Ebre
- Cicle de la vida
- Cultura japonesa (anterior a la segona guerra mundial, excloure Nintendos, Sonys i similars)
- Relacions entre Catalunya i/o les Terres de l'Ebre amb el Japó

Com es fa difusió d'aquest acte?

En principi només a partir d'internet a partir de plataformes com els blocs, els emails o el facebook.

Alguna cosa més?

Si, com que es farà a l'hora en què els ebrencs prenem el cafè desprès del llarg dinar del diumenge s'invita als assistents a portar begudes i pastes per prendre mentre es gaudeix de l'entorn i de les presentacions.
També és important remarcar que allí no hi ha lloc per seure i per tant els assistents s'han de portar o cadiretes plegables o catifes per seure al terra o sacs de plàstic de color blau tal i com es fa al Japó.

Finalment tindre en compte que a la vall d'en Baiges els camins són molt estrets i hi ha poc lloc per aparcar per la qual cosa cal optimitzar els seients dels cotxes.

Qui ho organitza?

Aquesta és una idea que neix des de l'Ebresfera i per a l'Ebresfera tot i que hi està invitat a participar tothom, sobretot si teniu algun texte que llegir o cantar. El cost d'organitzar aquest acte és gairebé igual a zero (comunicacions+transport a Paüls+preparar cadascú els seus cafès o begudes i pastes) i segons l'èxit que tinguem de convocatòria preparariem un altre acte més ambiciós el proper any.

Cal donar especialment les gràcies a la Joana Celma Gavaldà propietària de la casa rural "La Remulla" de Paüls que ens cedeix el seu hort de cirerers per organitzar la trobada. Des del moment que el company blocaire Oriol Gracià la va contactar per exposar-li la idea, va mostrar un gran interés i sensibilitat per aquest tipus d'esdeveniment sense demanar en cap moment res a canvi.

Agrairia a tot blocaire que faci difusió d'aquest acte que mencioni a la Joana i la web de la Remulla a la seua pàgina web.

I ara què?

Si que resulta interessant tenir una idea més o menys aproximada de qui hi assistirà, com a mínim amb l'intenció d'exposar poemes o narracions en públic així que a mesura que sapigueu si hi anireu agrairia que us poseu en contacte amb mi.

I si no podeu anar?

Fem una invitació general a penjar els vostres textes o fotografies relacionats amb el Hanami o l'arribada de la Primavera a les Terres de l'Ebre el proper diumenge 29 de març als vostres blocs, fotologs o videoblocs!!

http://jordiarrufat.blogspot.com/2009/03/hanami-les-terres-de-lebre.html