dilluns, 16 de març del 2009

DEL CONCEPTE A LA IMATGE, CAIXAFORUM 18 III 09, 20h

CAIXAFÒRUM: CANAL MEDIATECA DEL 16 DE MARÇ AL 20 DE MAIG
UN CICLE CONCBUT PER ADOLF ALCAÑIZ, CARLES HAC MOR I ESTER XARGAY



DEL CONCEPTE A LA IMATGE

MOSTRA DE VÍDEOS QUE ABASTA DELS ANYS SETANTA FINS A L'ACTUALITAT I D'ENTREVISTES A AQUESTS ARTISTES FETES, EPECIALMENT PER A AQUEST REPERTORI INSÒLIT, PER EUGENI BONET, FÈLIX FANÉS, CARLES HAC MOR, ANTONI MERCADER I ESTER XARGAY

FRANCESC ABAD
CARLES HAC MOR
PERE NOGUERA
BENET ROSSELL
VICENÇ VIAPLANA
La inauguració i presentació d'aquesta mostra consistirà en la trobada dels artistes i entrevistadors que hi intervenen i d'uns quants convidats, sobretot persones que d'alguna manera hi han col·laborat, així com d'altres que, per diversos motius, hem pensat que poden tenir interès a assistir-hi i a participar-hi.
Adolf Alcañiz, Carles Hac Mor i els artistes hi comentaran el procés de treball i el resultat de la mostra i en mostraran alguns aspectes.
Visionat, doncs, d'una selecció d'una part ben significativa d'unes trajectòries artístiques que van arrencar aquells anys en què la radicalitat de l'art conceptual desmaterialitzava l'obra d'art, en què l'art era qüestionat de soca-rel juntament amb el rebuig de la seva comercialització.
Per tant, un recorregut de dècades per una amalgama de perspectives individuals, per una evolució -de cinc vessants personals, dissemblants- feta arran d'unes pràctiques i unes teories sense les quals no s'expliquen les característiques de l'art actual. I unes reflexions, exposades de maneres vidogràficament força peculiars, sobre l'art d'aleshorres i d'ara i sobre les institucions, la crítica i el mercat de l'art, així com especulacions al voltant de les idees d'ahir i d'avui dominants en l'art i el seu context.
Cal destacar-hi la recuperació i reconstrucció d'algunes de les peces antigues.