dissabte, 5 de juliol de 2014

CD RECITALS A DOMICILI, AMB EDUARD CARMONA I CIA


1
He escoltat a Eduard Carmona des dels més diversos escenaris en els temps més variats. La seva força gestual sempre ha accentuat la seva veu i els poemes s’han enlairat cap a les constel·lacions de l’emoció. Avui m’arriba en CD com una força elèctrica que fa tremolar totes les partícules del cos, allí on l’engegui. Una veu clara amb tots els matisos de l’aigua, ornada amb les notes musicals tàctils que li donen el color adient, fan dels poemes un plaer perdurable. Un enregistrament, pos, que accentua els sentits, també la mirada, donat el disseny taronja del màgic Ymbernon. Molt recomanable per capbussar-se en les simes de la intimitat que dóna la poesia.

Surten:

1.      Ocell 2 /Alguns conflictes, del mateix Eduard

2.      A una mossa de la Resbera en despedir-se d’un estudiant, del Rector de Vallfogona.

3.      París, de Francesc Gelonch

4.      Què, d’Eduard Carmona

5.      La dona és l’ésser més intel·ligent i tendre sobre la terra, de Max Besora

6.      Intro musical

7.      A l’aeroport, de Vicent Andrés Estellés

8.      Res, d’Eduard Carmona

9.      Bedford Street, de Tomàs Àrias

10.  Amor d’estiu, d’Eduard Carmona

11.  La pesca de la balena, de Jacques Prévert

Una tria que ens dibuixa el boueta i el poeta.

Admirable alineació de planetes:

Paula Martínez, Roger Benet, Roger Blàvia, Ivan Gonzàlez, Quartet Zamac: Margalida Olivé, Sara Balasch, Iria Ayan, Marc Garcés, i també Auréli Glorieux.

Enfonsa el play i, com que és altament recomenable, dis-li-ho a tothom que és una música que omple els cels.

J. Caballero

 

2

Recitals a Domicili

Recitals a domicili és una proposta que neix d’una manera casual quan tres músics i un poeta decideixen unir esforços per poder comprar una rentadora. Preparen un repetori de poemes musicats. Quan el repertori està llest, dos dies abans de la primera actuació, una trucada amistosa els comunica que si tenen una rentadora per a ells. El projecte mor abans del debut. Però com que la feina ja estava feta, segueixen endavant i al pis on viuen 3 dels músics i executen el repertori davant dels seus amics, els quals, mentrestant, mengen i beuen a la salut dels artistes i fan cara d’estar-s’ho passant d’allò més bé. És en aquell moment quan decideixen reproduir l’ escena en totes les cases que els vulguin i veuen clar el nom de la banda: Recitals a domicili. Des de la primera actuació fins avui, han passat més músics per la banda, els estils musicals i el repertori s’han ampliat i, sobretot, l’experiència adquirida en actuacions sense distància amb el públic, ha donat al grup un caràcter molt peculiar. Recitals a domicili ha actuat en pisos de 40 metres quadrats, en masies rurals, en edificis singulars de gran valor històric i arquitectònic, en bars, teatres i festivals. També han realitzat rutes urbanes passejades amb música en directe i han representat el seu espectacle en aparadors de botigues de mobles, pastisseries, llibreries i una gran diversitat de comerços. En cada lloc on han actuat, han demanat com a requisit imprescindible, que hi hagués menjar i beure per als assistents. Així, cada actuació ha comptat, a banda de amb poesia i música, amb exhibicions culinàries, vermuts curosament preparats, barbacoes suculentes, tastos de vi i cerveses artesanes, altres exhibicions artístiques (obres plàstiques, representacions teatrals, dansa...). Es pretén crear un clima distés, agradable, perfecte per a gaudir, amb els sen- tits ben oberts, d’una proposta original, fresca, divertita i molt potent.

Any de creació 2009

Estil musical pop, rock, canción de autor, jazz

Ciutat Barcelona (Barcelonès)


3       Recitals a domicili. El boueta de Deltebre i creador de la paraula Bouesia, Eduard Carmona (Deltebre, 1982), actuarà amb la seua banda dins el festival Bouesia 2014. Recitals a domicili és un grup en el qual Carmona fa de rapsoda acompanyat al menys d’un guitarra i d’un teclat i de vegades també d’un contrabaix. Van començar oferint vetllades poètiques en pisos particulars a canvi simplement del sopar, una proposta que ara practiquen en d’altres escenaris.

 

Enguany han tret el seu primer disc i són un dels grups finalistes al premis Sona 9 de la revista Enderrock.

Dins la Bouesia 2014, actuaran a la Cambra Arrossera de Deltebre.

 

Dossier de premsa Bouesia 14 
FOTOS: RECITALS A DOMICILI