divendres, 24 de desembre del 2010

Vetllada Poètica del Porcell 2010, Àger

 Santi Borrell ha documentat en vídeo la Vetllada Poètica del Porcell, el kabaret literari de més llarga trajectòria dels països catalans http://poesiasantib.blogspot.com/2010/12/festival-de-poesia-dager-i.html . Any rere any, i ja són catorze, els uni(r)versos es citen en aquesta vila esplèndida, guarnida pel Montsec i per la col•legiata d’Arnau Mir de Tost, nogensmenys és també un observatori de l’univers. Els versos esdevenen meteorits, sota la batuta del poeta Carles M. Sanuy, i juguen als escacs per quallar les posicions de les constel•lacions constants. Per això Àger va coronar la magnífica acollida oferta als poetes amb l’obsequi d’un peó fatemí i octosil•làbic, còpia exacta de la que es trobà al castell de Mir de Tost.

En aquest bloc ressonen els versos encara disposats en fila cap al kabaret interestel•lar. Amat Baró, Javier Caballero, Josep Maria Reixac i Ferran de l’Horiginal. Són el tret de sortida. Caldrà estar a l’aguait del bloc per constatar els següents moviments poètics.


De Santi Borrel, l’autor i un activista poètic, afegiré res més que uns versos del seu poemari Els dies a les mans, publicat recentment per Edicions de Pedra, on l’amor és la força còsmica, el clinamen, que conforma l’uni(r)vers:

l’amor es va fent amb el temps

com l’aigua d’un riu

que dóna forma a una pedra

molt lentament





sobre Àger, la web de l’Ajuntament http://www.ccnoguera.cat/ager/index.php  i especialment:

FOTOS:
1. Benet Rossell, Porcellada 2010, Priya 2010
2. Peó, còpia de la peça d'escacacs (art Fatemí, s.XI, trobat a la Col·legiata d'Àger), Priya 2010
3. Vila d’Àger amb el Montsec, Web de l’Ajuntament