dissabte, 18 de desembre del 2010

ORQUESTRA DE CAMBRA CATALANA: CONCERT DE NADAL, CATEDRAL DE BARCELONA, 19 XII 10, 20h


ORQUESTRA DE CAMBRA CATALANA
CONCERT DE NADAL
CATEDRAL DE BARCELONA
19 DESENBRE 2010
20 h


Presentació


La Messe des pêcheurs de VilIerville va ser escrita per Gabriel Fauré i André Messager durant l'estiu de 1890 en aquesta vila de la Normandia francesa on els compositors passaven vacances. Amb el suport de l’associació de Pescadors de VilIerville decideixen escriure aquesta missa destinada a ser interpretada pels habitants d'aquest lloc i els estudiants que cada any es reunien al voltant dels dos compositors.

Continuant amb la nostra filosofia de donar a conèixer obres de compositors del nostre passat, presentem aquest Glòria de la Missa a 3 del compositor olotí Josep Lamarca que fou organista del Santuari de la Mare de Déu dels Arcs.

El Concert en si menor per a quatre violins d' Antonio Vivaldi -que Bach va transcriure per a quatre clavicèmbals- és un del més populars de la sèrie de dotze concerts coneguda com L'estro armonico.


Niccolo Porpora va ser Mestre de cor a l'Ospedali degli Incurabili de Venècia on va escriure el millor de Ia seva musica religiosa, entre la que destaca aquest Magnificat en si menor.

Esperem que gaudiu del concert i us desitgem un bon Nadal.



Programa


Antonio Vivaldi (1678-1741]

Concert per a 4 violins en si m

Allegro
Largo
Allegro

Niccolo Porpora (1686-1768]

Magnificat

Magnificat
Et exultavit
Et misericordia
Fecit potentiam
Gloria Patri

Josep Lamarca (ca.1723-1813]

Gloria de la Missa a 3



Gabriel Fauré [1845-1924)
André Messager (1853-1929)

Messe des pêcheurs de Villerville

Kyrie
Gloria
Sanctus
O salutaris
Agnus Dei





Orquestra de Cambra Catalana
director: Joan Pàmies

Stanislav Stepanek, Marc Armenqol, Paula Banciu, lngrld Barrionuevo, Jesus Lira i Edurne Vila, violins. Montserrat Vallvé i Anna Mayné, violes. Mark Friedhoff i Ellsabetta Renzi, violoncels. Rafael Esteve, contrabaix. Montserrat Gascon, flauta. Montserrat Lopez, oboè. Miquel Angel Marín, clarinet. Cristina Morales, orgue.

Cor femení Actea,
director: Carles Comalada

Rosa Maria Abenza, Helena Álvarez, Maialen Araolaza, Blanca Bantulà, Patricia Bello, Maria Bonjoch, Sandra Cabezas, Marta Costa, Lucia Donatelli, Mireia Estrada, Mónica Fernández, Mildred Franquet,Violeta González, Sònia Lorenzo, Miriam Peralta, Nekane Rodríguez, Eugenia Tort, Marina Vegué i Marta Zaragoza.

FOTO, Fauré, extreta de http://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Gabriel_Faure.jpg  

cf: http://www.orquestradecambracatalana.com/
http://bouesia2.blogspot.com/2010/12/orquestra-de-cambra-catalana-concert-de.html