dissabte, 8 de març de 2008

POEFESTA DE LA SAFOR 2008

SI TENS EL COS EIXERIDET
I L’ESPERIT NO GENS PANSIDET,
VINE A LA POEFESTA D’OLIVA,
ON TOTA CUCA ÉS VIVA!
QUE A LA SAFOR
TOT ÉS POEDOLÇOR!
AI! QUE EM VE UNA ESCALFOR,
DE VEURE TANTS VERSETS
QUE NO SABEN ESTAR-SE QUIETS!


CARLES HAC MOR

Divendres, 14 de març 2008

Marta Pessarrodona
Juan A.González Iglesias
Laura Pugno
Maria Eloy-Garcia
Victor Obiols
Meritxell Cucurella-Jorba
Josep Piera recita a Ibn Khafaja
Antònia Canyelles
Maria Lado
Marina Rossell


LA POESIA ES VESTEIX DE FESTA
Un any més, la poesia surt al carrers de la ciutat per celebrar el Festival de Poesia d’Oliva. Una festa literària que, des de la seua primera edició (i ja en van quatre) ha reunit els poetes més importants de la nostra literatura. Enguany, l’esdeveniment es presenta com una cita cultural plenament consolidada dins les lletres catalanes al mateix temps que obrim fronteres cap a altres literatures. I és que no només gaudirem de la presència dels millors poetes de la nostra llengua, sinó que ens acompanyaran veus importants de la literatura castellana, gallega i italiana. De Barcelona a Màlaga i d’A Coruña a Roma, els poetes convidats ens oferiran un espectacle inoblidable on la paraula serà la protagonista amb l’acompanyament musical d’una veu i una presència de luxe: la cantant Marina Rossell.
Aquest any, enmig d’aquesta festa de la paraula, també presentem un programa amb diferents activitats literàries a la ciutat: estrenem l’entrada de la poesia als instituts, que omplirà les aules de versos amb activitats poètiques destinades als més joves.
Un programa, doncs, amb un format i un contingut extraordinari que de segur que, com cada any a l’entrada de la primavera, vestirà la poesia de festa al tornar al Teatre Olímpia de la ciutat i consolidar-se, un any més, com un dels actes culturals de més nivell celebrat a la nostra terra.
ÀNGELS GREGORI PARRA

http://www.poefesta.com/


ALTRES ACTIVITATS PROGRAMADES
ANTIPASTI POEFESTA 2008
RECITALS I TALLERS DE POESIA ALS IES
Dijous, 13 de març a les 20:00
Recital poètic al centre FPA Oliva (Centre
Formació Persones Adultes) a càrrec dels poetes Josep Pedrals (Barcelona), Meritxell Cucurella-Jorba (Pierola), Ester Xargay (Sant Feliu de Guíxols), Carles Hac Mor (Lleida), etc.
Divendres, 14 de març a les 10:00
Tallers poètics als IES de la localitat: Gabriel Ciscar i Gregori Maians. Tallers on la poesia serà tractada de manera lúdica.
Hi participaran reconeguts poetes de diversos territoris: Ester Xargay (Sant Feliu de Guíxols), Carles Hac Mor (Lleida), Miquel Àngel Marín (La Cava-Deltebre), Berta García Faet (València), Meritxell Cucurella- Jorba (Pierola), Josep Piera (Beniopa), María Eloy-García (Màlaga) i Isabel Garcia Canet (Pego).
ESPECTACLE ENDOLLS
Divendres, 14 de març a les 12:00
Lloc: Teatre Olímpia - Guillamino & Pedrals
El músic i dj i el poeta amb l’espectacle Endolls, a mig camí entre el hip-hop i la poesia, una nova fórmula per difondre la paraula que obre camins nous tant a la poesia com a la música. Obra d’avantguarda.