dissabte, 15 de març del 2008

FANZINE ICÀRIA


No és fàcil veure el treball dels nostres joves, la constància del nostres estudiants. Ni la tasca del professorat. Tampoc és fàcil trobar aquest magazine. Cal estar proper a un membre de la comunitat de l'Ies Icària de Barcelona per aconseguir-lo. Es pot trobar.

Diu la presentació:


.....i tres.Hem fet la nostra primera trilogia. Tres publicacions artístiques, tres fanzines, que formen una unitat en un mateix fil conductor que es el fruit de les nostres trobades. En les trilogies hi ha obres complertes, en la nostra hi ha de complertes i d'altres aparentment inacabades, d'altres que continuen, d'altres que són una continuació... es tracta dons d'una trilogia molt especial per a nosaltres.
En l'antiga Grècia clàssica la trilogia el conjunt de tres tragèdies presentades a concurs per cadascun dels autors que competien per aconseguir el premi en els certàmens que es celebraven en les testes en honor a Diònisi. La nostra intenció, mes modesta, es presentar-nos a la Mostra de Publicacions Escolars i Juvenils (http:// www.prensajuvenil.org) per donar-nos a conéixer.
Sense vosaltres, els lectors, no tindríem raó de ser. Tots tenim una manera personal, en funció de la nostra sensibilitat, maduresa, tenacitat i constància, de explicar les nostres histories i això ens fa ser únics i irrepetibles. Com ho seran les vostres interpretacions. Es també el nostre espai en el que expliquen alló que volem dir de la millor manera que sabem, amb plena llibertat en la creació artística. Sovint el resultat es inesperat i es quelcom diferent a la idea original fruit del fet creatiu on hi entra la improvisació, l'atzar, la màgia i lo efímer.
Quan tenim els resultats en paper imprès tenim una felicitat afegida per el fet que vosaltres pugueu gaudir dels nostres personatges i histories que ja son a partir d'ara quelcom de tots.
Agraïm sobretot la vostra confiança, la de tots els membres de la comunitat educativa i especialment l'ajut de I'AMPA de I'IES Icària per el seu constant suport.
Montse Fando
Professora d'EVP, coordinadora i membre del grup de Fanzine de I'IES Icaria.