dilluns, 9 de juliol del 2012

DELTEBRE DANSA


Dansa a l'arrossal (F: enclave)

Festival Deltebre Dansa
Del 2 al 15 de juliol: cursos d'iniciació a la dansa
Espectacles totes les nits.

Laura Aris, L'ERIÇÓ  (F: enclave)
Deltebre Dansa és un esdeveniment únic que, durant dues setmanes, reuneix a ballarins, actors i artistes de circ de tot el món amb una formació d’alta qualitat i els posa amb contacte amb professors de reconegut prestigi internacional -n’han passat més de 700 professionals de més de 30 nacionalitats diferents.
Des de la primera edició, l’any 2004, les jornades de treball pedagògic han estat estretament lligades amb activitats lúdiques quotidianes. Ja sigui a través de presentacions de treballs d’alumnes, espectacles muntats per professors o artistes convidats, instal·lacions artístiques, o altres esdeveniments festius. Amb el pas dels anys, aquestes activitats s’han anat ampliant i consolidant fins a convertir-se avui en dia en un festival internacional, el Festival Internacional Deltebre Dansa. Plataforma de trobada, diàleg i intercanvi dels llenguatges estètics de la creació.
Deltebre Dansa és una trobada atípica, divertida, íntima - en un context cultural amb tendències globalitzadores- i que es desenvolupa a través del llenguatge universal de la creació contemporània. A través del Festival, la ciutat efímera intensifica la seva porositat amb el públic. En entrar en aquest espai, l’espectador accedeix a una altra realitat. A més de ser un lloc de treball, la ciutat és un lloc de vida. Planteja una estètica de la relació amb l’altre, la convivència és un component inseparable de le obres que allí es representen. L’espectador hi entra com un convidat a casa d’algú. Cada lloc de representació proposa una modalitat escenogràfica: ja sigui circular amb la carpa, frontal amb el Centre Cívic o integrats a l’entorn als espectacles a l’aire lliure. Les bambolines són la ciutat de Deltebre, els espectacles capten el seu ritme, la seva pulsació i es composen amb ella.

PREMI SEBASTIÀ GUASCH D'ARTS PARATEATRALS 2012
Robert Olivan (Tortosa 1972), director i fundador de l'ESPAI DE CREACIÓ ENCLAVE