divendres, 19 de juny del 2009

BOUESIA 09: ESQUELLESTRIC


DISSABTE 25 DE JULIOL LA BOUESIA CONTEXTUAL

PRESENTA


ESQUELLESTRIC

-revista d'esquelles caminada, navegada i a motor.

Vora del riu, des del Pas d’Olmos al pas del Baló, i carrer Goles de l’Ebre: 18 h.


TERRY RILEY, "IN C" A LA BARCASSA,
pas del Baló, a les 20 h.



ESQUELLADA, UNA MÚSICA IRREGULAR I SALVÍFICA DE LLORENÇ BARBER


Saturn, matava tots els seus fills mascles, per així assegurar-se el tron, ja que li havien predit que un d'ells el succeiria. Cíbele, a l'anar a parir a Júpiter, demanà als coribants que organitzessin un estrèpit infernal amb els seus escuts metàl·lics, de tal manera que els plors del fràgil recent nascut no foren escoltats per Saturn. I és esta acció salvífica dels coribants, la que de maneres una mica xusques i molt poc explicades ha aplegat fins a nosaltres.


Per a dur a terme esta CORIBIANTADA, vos demanem que vingau amb un fum de llaunes, claus, esquelles i altres metalls que pugau recollir, nugats a una corda tan llarga com els elements que hi afegiu; a una senyal tots ens ficarem a arrossegar per terra estos elements metàl·lics a fi de retronar els aires i ajudar amb el so a salvar de nou la tendra vida que naix entre nosaltres.
LLORENÇ BARBER és un dels compositors contemporanis més reconeguts mundialment. CARLES HAC MOR diu de LLORENÇ BARBER, al pròleg a Músiques d'Intempèrie, Arola 2009:
Llorenç Barber demana paralitzar una ciutat, hi fa tocar les seves campanes, i deixa que la gent campicom vulgui i que, si algú opta per fer atenció a les campanes, ho faci des d'on li sembla que les escoltarà més bé. I el que sentirà l'oïdor és una música que, estrictament, no otrnarà a escoltar mai més i que serà diferent de la música que a altri li ha arribat des d'altres indrets de la ciutat. En aquesta boupartitura Llorenç Barber proposa a l'oïdor esdevenir també
artífex del concert.
Més informació i programació en curs prémer BOUESIA 09
il.lustració: CAMPANA, Àngela Buil, gravat de 2007