divendres, 10 d’abril del 2009

BRABOU 09, 9 DE MAIG: CALENTANT MOTORS

foto: M PONS i MAGDA, VANDELLOS 08, Pl. Catalunya, acaballes Revista Caminada

i va veure un lleó
en el replanell

Los bous de Vandellòs ja estan embolats, a punt per sortir a la Plaça. Brabou 09 avança el següent programa:

REVISTA CAMINADA
SOPAR
SESSIÓ GOLFA A CAL BOU

foto: Rut Vandellòs, Centre d'Estudis La Vall: Mirall Anís Mor a Cal Macari (casa Bou)
Calentant motors:

DÉU RESSUCITÀ amb 1924 anys de retràs, el dia després del tercer de setembre a Burjassot, País Valencià. Ens tornà, amb escreix i com pertoca, la justa propina per la inescrutable dilació.

(D’una modèstia cristianíssima, gairebé ofensiva, l’Elegit només s’atribuí haver fet anotacions marginals a l’obra d’Aquell que es digué AUSIÀS MARCH.)

(...)

i ho demoraves, i ho deixaves per a
la nit de noces, a l’hotel, i tant
vaig insistir, enravenat, torpíssim,
que aquella nit te les llevares; fou

com si et traguesses el sostenedor.
Hi hagué un silenci estupefacte. Et veig
les mamelletes de les dioptries,

(...)

Només ens queda el consol, com prometé,
de la RESURRECCIÓ DE LA CARN!


HI HA l’esperança. Sempre
ens resta l’esperança.
Oh que dolces paraules!

(...)

(Sempre ens quedarà el MIRACLE DE CANNÀ: passeu, Tomàs, passeu, el roig del vi incriminarà pels segles dels segles el vostre dos-i-dos-són-quatre de gestor gestoritzant al compàs de les canes.
Us ho juro per MORALES!)


Us esperem!
ARNAU SABATÉ



Brabou: 4rt festival bouètic de Vandellòs

El passat 24 de maig (2008), per quart cop, el Centre organitzà un festival bouètic pels carrers de Vandellòs. Poetes vinguts d’arreu dels Països Catalans ( Terres de l’Ebre, País Valencià, les Illes, Barcelona...) rivalitzaren amistosament amb una gernació de poetes i ràpsodes locals que, durant unes hores, feren les delícies del públic assistent. Caminant pels indrets més representatius del nostre poble (La Presó, la Biblioteca, l’Escola, la casa més vella...) anaren recitant poemes o tocant melodies amb els seus instruments, seguits per una engrescada comitiva d’unes 80 persones. Ja de nit, allà a quarts de deu, ens instalarem a la Plaça i, asseguts a les taules de Cal Macari, vam sopar tots junts. Un cop represes les forces, fou l’hora de la sessió més golfa, dins l’ambient cabaretil del Bar; fins i tot el “jabalí”, de tant en tant, movia l’orella. La vetllada s’allargassà fins ben entrada la matinada, entre bouesies, màquines imboussibles del Paco de Morales, jotes del Javier Caballero, bouemes i més bouemes, les diapositives psicodèliques de l’Eduard, el clarinet-aixada del Miquel Àngel Marín... Un any més, la màgia de la poesia, la realitat de l’impossible, calà foc als habitants de Vandellòs.
I, aquest any, Paco de Morales presenta la màquina que converteix l’aigua en vi... Si no van tenir la sort de ser a les bodes de Canà, vinguin el proper dia 25 d’abril. Tornarem a xalar!

BUTLLETÍ DEL CENTRE D’ESTUDIS LA VALL, 2, febrer 2009, Vandellòs