dijous, 18 de desembre del 2008

CYRIL HORISZNY, FOTOGRAFIES: ELS HUTSULS, UN POBLE DELS CARPATS UCRAÏNESOS





Hola guapos i guapes! En aquesta setmana tant atrafegada de magnífiques presentacions i quefers prenadalencs i etc, us proposo anar a la inauguració d'una exposició que te a veure amb Ucraïna (fotografia). Pot estar molt be.
Abraçades a torrentades!
Catalina

La CASA DE L’EST i BIBLIOTEQUES DE BARCELONA
es complauen a convidar-vos a la inauguració de l’exposició

ELS HUTSULS, UN POBLE DELS CARPATS UCRAÏNESOS
del fotògraf francoucraïnès Cyril HORISZNY


coorganitzada per BIBLIOTEQUES DE BARCELONA i la CASA DE L'EST
amb la col·laboració de la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona i el Districte de Sant Andreu de l'Ajuntament de Barcelona


Dijous, 18 de desembre de 2008, a les 19.30 h

BIBLIOTECA IGNASI IGLÉSIAS - CAN FABRA
Segre, 24-32 – Barcelona
Telèfon 93 360 05 50
(Metro L1, Sant Andreu)



Benvolguts, benvolgudes,

El dijous 18 de desembre, la CASA DE L’EST tindrà el goig de presentar un dels projectes que ha preparat amb més il·lusió durant els darrers mesos: inaugurarem l’exposició fotogràfica de Cyril Horiszny, un jove fotògraf francoucraïnès, dedicada als hutsuls, un petit poble dels Carpats ucraïnesos que, tot i els importants canvis socials que s’han produït a Europa durant el segle XX i les darreres dècades, ha sapigut conservar la seva identitat i els seus costums tradicionals.

Cyril Horiszny, que ja ha exposat la seva obra en diversos països d’Europa i Amèrica, serà present en la inauguració de l’exposició gràcies a les bones gestions de Biblioteques de Barcelona i, molt especialment, de la direcció de la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra, del districte barceloní de Sant Andreu, coorganitzadora entusiasta, amb nosaltres, d’aquesta mostra.

En Cyril ens parlarà dels hutsuls, de la seva cultura, de la seva identitat (ho farà en ucraïnès, i hi haurà traducció consecutiva al català), i després ens acompanyarà a recórrer l’exposició. Acabarem celebrant tots plegats l’esdeveniment amb una copa de cava (excel·lent ocasió per desitjar-nos, alhora, unes bones festes nadalenques).

Aquesta exposició, formada per més de 50 imatges de gran qualitat i bellesa (en teniu una mostra en el targetó adjunt), ens sembla un pas endavant important i significatiu en la tasca d’apropar al nostre àmbit les cultures i realitats socials dels pobles de l’Europa central i oriental que s’ha imposat des de bon començament la CASA DE L’EST. Ens agradaria molt que fossiu molts els qui ens acompanyéssiu el proper dia 18 en l’acte d’inauguració. Us hi esperem!

DEL 19 XII 08 AL 19 I 08

http://w3.bcn.es/V51/Home/V51HomeLinkPl/0,3989,171934075_173107348_1,00.html