diumenge, 21 d’octubre de 2012

MOR JOAN SAURA, BOUETA

http://www.youtube.com/watch?v=raa6OAUzhys


Tenim present el mestratge d’aquest músic singular, boueta de l’impuls interior que esdevé riu i música. Sobretot des de l’aventura de l’Estanc, de Pessoa, amb Carles Andreu, Miquel Àngel Marín i Nacho Lois. I afegim un vídeo a Youtube, la necrològia del Punt i algunes referències. L’admirem vivament.

foto del bloc de Joan Saura
Publicado el 10/07/2012 por 
Cabo San Roque amb Pierre Bastien, Pascal Comelade, Carles Santos i Joan Saura.

Mor Joan Saura, virtuós de la música experimental
21/10/12 02:00 - BARCELONA - REDACCIÓ EL PUNT AVUI
El teclista i compositor Joan Saura i Martí, tot un referent de la música experimental i un virtuós de la improvisació, va morir divendres als 58 anys, posant un punt final prematur –que ha deixat molt trist el sector cultural català– a una intensa trajectòria que va començar a la dècada dels setanta i que va evolucionar amb un llenguatge personal fins al segle XXI.
Visionari i pioner del reduït moviment d'improvisadors de fa 40 anys, Saura va ser membre fundador d'alguns grups tan mítics com ara Koniec, Orquestra del Caos, Rambla, Blay Tritono i Rambliolia i del col·lectiu d'improvisadors IBA. Al llarg de la seva carrera va col·laborar intensament amb multitud de creadors i talents de diverses disciplines, òbviament amb músics, tant nacionals com internacionals (John Zorn, Hiroshi Kobayashi...), però també amb cineastes i d'una manera molt especial amb ballarins (Àngels Margarit, Andrés Corchero...), que trobaven nous estímuls per ballar amb els seus dots d'improvisador.
Els últims temps, Saura formava part dels grups Trio Local (amb Agustí Fernández i Liba Villavecchia), Araki (amb Anna Subirana), Les Anciens (amb Enric Cervera, Eduard Altaba i Oriol Perucho) i Pole Pole (amb Madish Falzoni i Imma Udina).