diumenge, 17 d’octubre de 2010

CARLES ANDREU CANTA A PESSOA, BIBLIOTECA JAUME FUSTER, 20 X 2010, 19 h

CARLES ANDREU (París / la Barcelonaeta)
DIMECRES 20 D'OCTUBRE
19 h
AUDITORI DE LA BIBLIOTECA JAUME FUSTER
PLAÇA LESSEPS

ENTRADA GRATUÏTA


Qui acostuma a remullar-se els sentits amb versos assegura que La Tabacaria de Fernando Pessoa és un dels poemes més bells mai escrits. I aquest convenciment és el que anima el projecte de CARLES ANDREU, músic, poeta i activista que amb el seu periple vital (amb exili a París inclòs i que manté avui en dia) dóna significació a conceptes tan masegats com els de compromís i memòria històrica. Per a donar cos, volada i música a aquest poema, la seva veu s’armarà en el Càntic divers de la llengua catalana enamorada del poema “Estanc” de Fernando Pessoa poeta plural portuguès amb les aportacions de Joan Saura (sampler), Miquel Àngel Marín (clarinets) i Ignacio Lois (guitarres). Un viatge als ressons de la paraula, al cromatisme emocional de la música i a les diverses memòries de qui tots, en siguem o no conscients, formem part.


www.ca.wikipedia.org/wiki/Carles_Andreu_SanchoDimecres que ve, a les 19.00 h, dins del Festival Lem, a la biblioteca Jaume Fuster de Gràcia, biblioteca feta pel gran arquitecte i poeta Josep Llinàs, de Castelló (poeta també de la restauració del Teatre Metropol de Tarragona, obra de Jujol), concert de la llengua catalana enamorada del poema Tabacaria de Fernando Pessoa, a càrrec del cantador Carles Andreu i dels guerrillers de la subjectivitat Joan Saura, Miquel Àngel Marín i Nacho Lois. La tarda-nit segurament serà bonica, així que mos agradaria que estesseu tots els que haguesseu d'estar.


El cantador Carles Andreu ha fet una música que gairebé no és música de tant viva i pròpia que és, un miracle, en poques paraules; no sap llegir l'alfabet de les notes, però és bo per a tots que no en sapigue, això que ha guanyat, la seva orella s'ha mantingut al marge de les codificacions de la música escrita, així que, visca Carles Andreu!

MM

PROGRAMACIÓ LEM 2010:
http://www.gracia-territori.com/lem/2010/lem2010_programme.htm

Fotos: JA: Bouesia, 2010: dos moments de Carles Andreu i els guerrillers de la subjectivitat fent volar Pessoa des de la baracassa del Baló sobre l'Ebre